Hortenzijas jūsu dārzā: seši vienkārši soļi greznās puķu cepurēs

Hortenzijas, šie skaistie dekoratīvie krūmi, jau sen ir aizrāvuši dārzkopju prātus visā pasaulē. No gada uz gadu selekcionāri piedāvā jaunas, krāšņas šķirnes, ziniet, izvēlieties!

Savas relatīvās nepretenciozitātes, krāsu un šķirņu daudzveidības, kā arī neparasto dekoratīvo īpašību dēļ hortenzijas ir ieguvušas īstu aicinājumu dārzkopju vidū.

Bet dažos gadījumos, nevis skaistumu uz vietas, šo eleganto krūmu cienītāji saņem tikai galvassāpes: hortenzijas kādu iemeslu dēļ nevēlas ziedēt, atsakās ziedēt. Kā labot krūma kopšanas kļūdas un kādas darbības jāveic, lai hortenzijas mūs iepriecinātu ar savām sulīgajām cepurēm?

Atcerēsimies visu pa soļiem. Jo īpaši tāpēc, ka hortenzijas kopšanā nav nekā sarežģīta vai neiespējama.

1. Galvenais, lai hortenzijas nākamajā sezonā veiksmīgi ziedētu, ir pareizi sagatavot augus ziemošanai. Ne visas hortenzijas panes ziemas bargo aukstumu, tāpēc tām ir jāveido mājiņas un patversmes. Piemēram, liellapu hortenzijām un hortenzijām melliferām nepieciešama papildu izolācija.

Senču zīmes 26. jūlijam: ja šajā dienā darīsiet šīs konkrētās lietas, tad tas būs tiešs ceļš uz nabadzību

2. Tā kā krūms nezied ēnā, bet tajā pašā laikā necieš tiešus saules starus, ziemeļaustrumu puse būs ideāla hortenziju stādīšanai zemes gabalā. Izvēloties vietu savai skaistulei, šis moments ir jāņem vērā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu un uzzinātu galvenos padomus

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment